slide.3

Centrul de Informare Turistica Margina
Date despre masura 313

Masura 313 – denumita “Incurajarea activitatilor turistice “, face parte din Axa III  a PROGRAMULUI NATIONAL DE DEZVOLTARE RURALA (PNDR) .

Axa III denumita  – Îmbunătăţirea calităţii vieţii în zonele rurale şi diversificarea economiei rurale – vizează gestionarea şi facilitarea tranziţiei forţei de muncă din sectorul agricol către alte sectoare care să le asigure un nivel de trai corespunzător din punct de vedere social şi economic.

Nu au fost uitate mult aşteptatele investiţii în dezvoltarea infrastructurii şi serviciilor rurale, o mai mare importanţă acordându-se multifuncţionalităţii economice a zonelor rurale, dar şi conservării şi punerii în valoare a patrimoniului cultural şi arhitectural.
Turismul rural și agroturismul din România datorează o bună parte din dezvoltarea sa fondurilor europene implementate prin Agenție de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) devenita ulterior Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) .

Continuând succesul înregistrat de Programul SAPARD, pentru „Încurajarea activităţilor turistice” ( Măsura 313) au fost contractate 1.533 de proiecte, în valoare de peste 216 de milioane de euro. Pentru proiectele finanțate prin această Măsură au fost plătiți aproximativ 97 milioane de euro. Din investițiile făcute de beneficiarii Măsurii 313 se constată o mai mare importanță acordată părții de agrement aferentă serviciilor turistice, lucru care denotă o maturizare accelerată a modalității de abordare în acest sector.

Scopul construirii unui Centru de informanre Turistica in comuna Margina a fost promovarea comunei si a mostenirii traditional – culturale puternic conservate, dar si a zonei si a obiectivelor turistice existente precum  si  dezvoltarea serviciilor conexe acestui domeniu de activitate – spatii de cazare si servire a mesei , turism rural, agroturism.

Comuna Margina este interesata de valorificarea potentialului turistic al zonei si de o dezvoltare controlata si echilibrata. Cladirea nou construita  cu destinatia de  Centru de Informare Turistica  este amplasata strategic in centrul localitatii Margina, in incinta sediului administrativ al primariei, astfel incat sa fie usor de reperat   si sa-I fie accesate cu usurinta serviciile oferite.